Köp och sälj din begagnade bil tryggt och spara tusenlappar!

Att välja begagnat är oftast det mest prisvärda alternativet när man ska köpa en ny bil. För många kan det dock bli en tråkig historia med dolda fel och priser som inte motsvarar bilens faktiska värde. Cardia är en ny digital tjänst som gör bilförsäljning mellan privatpersoner tryggt, smidigt och prisvärt. Ladda ner appen nu på Google play eller App-Store.

Bilförsäljning mellan privatpersoner sker, förutom genom traditionella bilhandlare, via flera olika digitala plattformar. Något som däremot inte funnits tidigare är en tjänst som garanterar säkra försäljningar och säkerställer rättvisa marknadsenliga prissättningar. Därför skapades Cardia – en digital tjänst för privatpersoner som är helt gratis för köparen, kostar 3000 kronor för säljaren oavsett bilens pris, och som erbjuder tester, försäkring och trygghetspaket. Helt enkelt en tjänst som gör bilköp tryggare och enklare.

– Tjänsten föddes ur en frustration kring andrahandsmarknaden där vi själva varit med om att bilar gått sönder ett par veckor efter köp och varit orättvist prissatta. Då stod man där utan skydd och kunde inte göra annat än att skrota bilen och acceptera att man förlorat väldigt mycket pengar. Detta ville vi göra något åt genom att göra det tryggare med sälj och köp mellan privatpersoner, säger Anni Mowlid, på Cardia. 

Testas opartiskt på över 100 punkter

Genom Cardia når man ut till ett stort antal privatpersoner som annars skulle vänt sig till en bilhandlare för att få samma typ av trygghet. Innan någon bil får säljas genom tjänsten testas de på över 100 punkter av opartiska, certifierade besiktningsanläggningar. Förutom ett säkert betalsystem som Cardia utvecklat så ingår alltid ett kostnadsfritt trygghetspaket vid varje köp och sälj.

Trygghetspaketet skyddar mot plötsliga fel efter köpet helt utan självrisk. Du får två veckors försäkring, tre månaders självriskreducering och tre månaders bärgningshjälp. Det är också oss du ringer om något problem skulle uppstå istället för privatpersonen som sålt vilket innebär att du alltid får hjälp direkt. Läs mer här!

Ett pris oavsett bil

För säljaren innebär tjänsten en mängd fördelar. Du får precis samma trygghet som om du skulle vända dig till en bilhandlare med skillnaden att tjänsten endast kostar 3000 kronor oavsett om du säljer en bil för 10 000 kronor eller 500 000 kronor. Säljaren kan också ta billån direkt via appen och slipper prutande spekulanter. Se våra filmer!

– Du sparar flera tusenlappar genom att använda tjänsten och du slipper personer som prutar i och med att bilarna prissätts enligt marknadsvärdet. Det finns med andra ord ingen anledning till att försöka sänka priset. Vi erbjuder också exakt samma trygghet och finansieringar som bilhandlare gör.

”Tjänst för både köparen och säljaren”

På samma sätt sparar köparen tusentals kronor och får alltid reda på bilen skick och historik från att den togs i trafik. Allt för att köpet ska vara så tryggt som möjligt.

– Trygghetspaketet skyddar dig mot plötsliga och dolda fel och du får en garanti om något skulle hända bilen inom 12 månader. Det är också helt gratis för köparen och det är enkelt att kontakta säljaren när du hittar en bil du är intresserad av. Vår tjänst är för både köparen och säljaren och vi har som mål att ge säljaren rätt marknadspris samtidigt som köparen får tryggheten och skyddet man behöver.

Samarbetspartners