Johan, 29, fick bilen såld!

Johan, 29: ”Fick bilen såld på två veckor till ett bättre pris”

När Johan och hans sambo började fundera på att sälja sin bil vände de sig först till en bilhandlare. Priset de blev erbjudna var dock långt ifrån bilens marknadspris och de beslöt sig istället för att testa bilförsäljningsappen Cardia. Tack vare tjänsten fick Johan ut 45 000 kronor mer än vad bilhandlaren erbjöd och fick bilen såld snabbt och tryggt inom två veckor.

När Johan, 29, vände sig till en bilhandlare för att sälja sin bil blev han erbjuden ett inköpsvärde på 175 000 kronor trots att bilens marknadsvärde låg en bra bit högre, nämligen 220 000 kronor – något han fick reda på genom bilförsäljningsappen Cardia som han valde att testa efter att han sett hur trygg appen verkade och vilka samarbetspartners de hade.

– Allt var superenkelt och gick väldigt snabbt. Det enda jag behövde göra var att få bilen testad hos en besiktningsstation som Cardia samarbetar med och använda appen när köparen sedan var på plats. Vi fick bilen såld på två veckor till ett bättre pris än vi hade fått av bilhandlaren. Appen kändes trygg, och jag hade redan ett stort förtroende för deras samarbetspartners som till exempel Trygg Hansa och Opus bilprovning, berättar han.

Hjälp med billån

Förutom enkelheten och ett betydligt bättre pris så var Johan imponerad över den snabba utbetalningstiden. Samtidigt fick han möjlighet att betala av sitt billån genom Cardia.

– Jag hade ett billån som Cardia betalade av och sedan skickade de över mellanskillnaden till mig direkt efter försäljningen. Det var extremt skönt att inte behöva göra något alls själv, utan appen skötte allt.

Rekommenderar tjänsten

Johan har redan rekommenderat appen vidare till vänner och bekanta. Efter sin smidiga och enkla upplevelse, berättar han.

– Jag kunde spara så mycket pengar genom att sälja bilen privat, och allt gick väldigt fort, eftersom att köparen fick samma upplägg som hos en bilhandlare. Det var en win-win för båda parter. Hade jag valt en bilhandlare hade jag förlorat mycket pengar, och det var väldigt positivt att jag kunde lösa ut mitt billån enkelt. Jag har redan rekommenderat tjänsten vidare till flera i min närhet.  

Samarbetspartners