Det kändes tryggt!

Sandra, 27: ”Det kändes tryggt att köpa bil via Cardia”

När Sandra och hennes sambo sökte runt bland bilar som var till salu hittade de en Volvo de tyckte var fin. Den såldes genom Cardia – och paret bestämde sig för att slå till.
– Tanken var egentligen inte att vi skulle köpa en ny bil, men eftersom att det stod att bilen testats och att garanti ingick blev vi intresserade, säger hon.

När det var dags att köpa en ny bil började Sandra och hennes sambo Calle leta runt på nätet. De visste att de ville ha en Volvo, men trots att det hade varit 20-30 000 kronor billigare att köpa bilen av en privatperson tvekade de.

– Det kändes inte helt tryggt. Man har hört att det finns bedragare som säljer bilar.

På en marknadsplats hittade de dock en bil de tyckte var fin och började läsa annonsen, som var utlagd av Cardia.

– Det stod att vi kunde få ett billån, tolv månaders garanti utan självrisk och att konsumentköplagen dessutom gällde. Vi hade aldrig hört talas om Cardias tjänst, men fastnade för beskrivningen. Det kändes seriöst att bilen redan testats på jättemånga punkter och att det inte var några fel på den.


Gör bilförsäljningen tryggare

Cardia är en trygg, smidig och digital försäljningsapplikation för privatpersoner. Företagets vision är att den privata marknaden för bilförsäljning ska bli tryggare för både säljare och köpare. Och för att lyckas med visionen samarbetar de med stora aktörer i branschen, exempelvis Opus Bilprovning och Trygg Hansa.

Eftersom att det var kostnadsfritt att ladda ner appen var det ingen tvekan för paret om att testa den själva.

– Vi är supernöjda med vår nya Volvo och kommer att sälja vår gamla bil via Cardia också. Jag tycker att det känns superskönt att det äntligen finns en trygghet när man både köper en bil av en privatperson och kan få en garanti på att även säljandet av bilen sker på ett schysst och bra sätt. Dessutom får man vetskapen om att även köparna av vår bil erbjuds en testad och säker bil samt möjlighet till billån, garanti och försäkring.

Samarbetspartners