Att tänka på vid försäljning

Att sälja en bil kan kännas svårt och komplicerat; var ska man börja? Hur får jag en så snabb och smidig affär som möjligt? Nedan listar vi på Cardia våra bästa tips inför ditt bilsälj!

Ta samtal från köpare
Frågar dina säljare efter bilens skick eller någon slags information, så hänvisa alltid till Cardia-länken. Glöm inte att vi erbjuder billån till 4,95% ränta, och att din bil tillkommer med 12 månaders garanti och 14 dagars försäkring - kostnadsfritt! Var gärna tydlig med detta för att kunna ge din köpare en både snabb, men också trygg affär.

Snygga till bilen
Dammsug, tvätta och putsa upp din bil till det skick du själv skulle gilla att köpa den. Laga gärna även eventuella stenskott på vindrutan om så behövs. Har du försäkring, så behöver du bara betala självrisken - vilket oftast är värt besväret vid ett bilsälj.

Leta upp alla papper till bilen
Du får en mycket enklare försäljning om du har alla dokument till din bil redo. Alla fakturor och protokoll som kan påvisa att du tagit hand om din bil är av högt värde vid en snabb och smidig affär.

Följ med på provkörningen
Möt upp din köpare på en plats som känns bra för er båda. Be om att få se körkortet och åk med under provkörningen.

Genomför affären i 5 enkla steg
1. Öppna appen, bjud in köparen och ange priset ni kommit överens om.
2. Köparen accepterar priset genom att ladda ner appen och skanna in QR-koden.
3. Sedan betalar köparen helt enkelt via appen.
4. När betalningen gjorts, så påbörjas ägarbytet.
5. När ägarbytet gjorts, så väljer du kontot dit du vill ta emot pengarna. Betalningen kommer in på ditt konto inom ett par minuter oavsett bank eller betalningssätt.

Berätta om oss till din köpare för att säkra affären!
Du som säljare kan dessutom berätta om hur Cardias app alltid ger köparen en trygg och ärlig affär! Genom Cardias app är både bil och ägare alltid precis vilka de utger sig för att vara och verka. Vårt trygga betalningssystem ser alltid till att rätt summa kommer till rätt person, och våra protokoll visar alltid exakt det skick bilen kan förväntas vara i. Vi ger också köparen en bilgaranti på 12 månader och en gratis försäkring i 14 dagar.

Samarbetspartners